Vluchtelingenwerk ontvangt ingezamelde spullen

Thijs en Lisa van groep 7 hebben de spullen die de  kinderen  hebben ingezameld gebracht naar het vluchtelingenwerk. Dat was bij Ewoud. Er ging een moeder mee en een juf. Thijs een Lisa gaven een interview met Dennis ze stelde vragen zoals: waar komen de vluchtelingen terecht? Het antwoord was daarop: De vluchtelingen komen aan in Nederland. Ze vertellen waarom ze naar Nederland zijn gevlucht. Als het verhaal goed is, mogen ze vijf jaar in Nederland blijven. Ze krijgen een huis met meubilair, ook krijgen ze 10.000 euro. Als ze het bedrag halen hoeven ze niets terug te betalen, gaan ze er overheen dat hebben ze een probleem.  Lisa en Thijs vroegen ook waar de kinderen naar school gaan. Dennis zei dat de ouders directeur bellen van scholen, die directeurs overleggen waar ze het kind plaatsen als er meerdere keuzes zijn mag het kind zelf kiezen.

in 2014 waren er 30 vluchtelingen families waarvan 20 kinderen dit jaar zijn dat er 60.

RIMG0132