Website schoolbibliotheek

Sinds een aantal maanden gebruikt de school een nieuw systeem voor de schoolbibliotheek. Dit systeem is gebaseerd op het systeem van de regionale bibliotheken, zoals in IJsselstein, maar specifiek ingericht met de boeken die wij op school bezitten. Het systeem zal een aantal mensen dan ook bekend voorkomen. Naast het uitlenen van boeken is er nog veel meer mogelijk met dit systeem. De leerkrachten en leerlingen van de Tandem hebben hierover uitleg gekregen en kunnen door middel van een werkblad kennis maken met die mogelijkheden. Een ander voordeel van dit systeem is, dat leerlingen kunnen inloggen op school maar ook thuis en daar ook gebruik kunnen maken van het systeem. Hiervoor heeft u een informatie nodig. Deze informatie willen wij via deze weg verstrekken.

Allereerst de link om bij de collectie van de Tandem te komen:

http://www.utrechtcat.nl/cgi-bin/bx.pl?vestnr=7505&var=dbos

Met deze link kunt u dan al veel kindveilige informatie vinden. Maar als de leerlingen van groep 3 t/m groep 8 ook willen inloggen met hun eigen code, dan kan dat zo:

De leerlingen loggen zo in (fictief voorbeeld Liesbeth uit groep 7):

gebruikersnaam: liesbeth0303

pincode: 0303

Voor elke leerling geldt: je naam plus je verjaardag! Een vriendelijk verzoek is om dat NIET te wijzigen.

Op school zal ook aandacht besteed worden aan de mogelijkheden van het systeem. De leerlingen krijgen tijd om daarmee te oefenen en zich daarin te verdiepen. Veel leesplezier!