Moestuinplantjes

In groep 8 werken we net als de andere groepen aan de moestuinplantjes.

Wij hebben de groentes: radijs, lente ui, kropsla, prei, rucola, tijm, krulpeterselie, dille, basilicum, broccoli, spinazie, andijvie en cherrytomaatjes. Als fruit hebben we bosaardbeien. We hebben de plantjes gezaaid op 25 maart 2015. De kropsla van Younes en de broccoli van Florence zijn als eerst ontkiemd. We voelen elke dag 2 keer of de aarde nog nat genoeg is. Als de plantjes te droog zijn moeten we ze water geven. Op de achterkant van een kaartje dat erin zit staat over hoeveel dagen het ongeveer ontkiemt, het verpot moet worden en wanneer we de plantjes kunnen oogsten. Bij de aardbeien moeten we het langst wachten; dat duurt ongeveer 18 dagen totdat ze ontkiemd zijn.

Interview met Lea uit groep 8:

‘jullie hebben toch moestuinplantjes?’

‘ja dat klopt’

‘wat vind je daarvan?’

‘grappig want je ziet hoe ze groeien’

‘welk plantje vind je het leukst?’

‘de aardbeien, want die smaken heel lekker’

‘welk plantje heb jij?’

‘ik heb het plantje: lente ui.’

‘lijkt de lente ui jou lekker om te eten?’

‘ik heb het nog nooit geproefd dus ik weet niet of ik het lekker vind.’

 

Dit artikel is gemaakt door: Lea, Lara TL, Axel en Lotte uit groep 8.