De Takenplanner

Zoals u misschien al weet hebben de kinderen op de Tandem een takenplanner. In die planner kunnen de kinderen zien wat ze voor die week te doen hebben. Vanaf donderdag tot en met dinsdag heb je de tijd om die dingen te doen. Als je al je taken niet af hebt op dinsdag moet je het mee naar huis nemen. Als je het taakwerk de andere dagen wilt meenemen is dat je eigen verantwoordelijkheid. In groep 5 begin je met een tweedagenplanner en die hebben dan ongeveer 5 dingen in die twee dagen. In groep 6 heb je al meer taken. In groep 7 heb je nog meer taken. En in groep 8 heb je de meeste taken. In groep 8 heb je ongeveer 13 taken . In groep 8 heb je ook meer dingen in je takenplanner. Zoals je rooster en de dingen die je voor keuzewerk kan doen, want dat hoort ook bij je taakwerk. De taken die je moet doen zijn bijv. rekenen ,taal, spelling, wereldoriëntatie en keuzewerk. En de vakken die je in groep 7 en 8 nieuw krijgt zijn Blits (studievaardigheden) en Engels.

Ik vind de takenplanner goed en handig want zo heb je zelf de verantwoordelijkheid over de taken. En wat je wanneer wilt doen. En het is erg handig als voorbereiding op de middelbare school.

Geschreven door Salma, groep 8

Takenplanner