Nadat we in de groepen A, B en C al een week hard aan het werk waren met het thema ‘Bouwen’, mochten we dinsdag 29 september ook echt een bezoek brengen aan de bouwplaats van Rizbouw. Gekleed in gele hesjes liepen we naar de toekomstige “Zolderschuit”. Daar werden we ontvangen door Wim Timmer van Rizbouw.
Hij gaf ons een rondleiding door een huis dat al bijna klaar was. Toch gek dat als je boven plast, je plas gewoon door een gat in de muur verdwijnt.

Het was leuk om te zien dat de kinderen de woorden die ze in de klas hadden geleerd, nu ook gebruikten bij alles wat ze zagen.
Na de rondleiding door het huis, liepen we met de uitvoerder mee naar de échte bouwplaats. Van een afstandje konden de kinderen de bouwvakkers hun werk zien doen. Als klap op de vuurpijl mochten alle kinderen nog een echte baksteen metselen. En toen de metselaar een bepaald stuk gereedschap liet zien en vroeg: “Weten jullie wat dit is?” , riep de hele klas in koor: “Een troffel!”.