Groep 8 leert programmeren

Vrijdag 30 oktober heeft groep 8 een les gekregen in programmeren. Don Zuiderman, vader van Mika van groep 1/2A en leerkracht aan de Hogeschool Utrecht, verzorgde deze les. Allereerst moesten de kinderen een robot programmeren die een boterham met hagelslag kon maken via een beperkt aantal commando’s. Dat bleek best lastig en bij het testen vloog de hagelslag door de lucht. Na de pauze mochten de kinderen zelf in tweetallen in de programmeertaal “Scratch” programmeren achter de computer. Het doel was om een eenvoudig spel te programmeren. Het vereist behoorlijk wat creativiteit en analytisch vermogen om zo’n spel te maken, maar veel kinderen lukte het.

Kinderen kunnen zelf thuis ook aan de slag met het programmeren, via de site http://scratch.mit.edu

Bij deze willen we Don Zuiderman nogmaals danken voor de leuke en geslaagde les!

Don Zuiderman, onze gastdocent

Don Zuiderman, onze gastdocent

Een stukje Scratch

Een stukje Scratch