Tandem continueert koppositie in IJsselstein

RTL heeft de Cito-uitslagen van alle basisscholen in Nederland weer met elkaar vergeleken en ook dit jaar is De Tandem weer als beste uit de bus gekomen in IJsselstein. Met een rapportcijfer van een 8,0 scoort de Tandem voor het derde jaar ruim boven het landelijk gemiddelde van een 7.

Sinds RTL jaarlijks de scholen een rapportcijfer geeft voor het resultaat van de Cito-eindtoetsen, voert De Tandem de lijst aan in IJsselstein. Voor het derde jaar op rij staat De Tandem als beste school genoteerd. Hiermee gaat De Tandem samen op met twee Robijnscholen in Nieuwegein die tevens de nummer 1 notering hebben. Het betreft hier De Schakel en De Veldrakker.

In het mooie rapportcijfer zien wij de bevestiging dat het onderwijs dat het team van De Tandem realiseert het gemiddelde ontstijgt.  Met een uitgebalanceerd lesprogramma, een goed team tillen we onze leerlingen naar een zo hoog mogelijk niveau binnen hun mogelijkheden. Onder het motto van de stichting Robijn ´Ieder kind een persoonlijk record!´ kijken we per kind hoe het optimaal kan leren en groeien. Het team is overigens nuchter onder het resultaat. Het mooie rapportcijfer is geenszins een reden om achterover te leunen. “Als school moet je een dergelijk cijfer dagelijks waarmaken”, aldus directeur Vincent Kalshoven. “Ons onderwijs gaat verder dan alleen het behalen van goede Cito-resultaten van de leerlingen. Met een enthousiaste doch kritische blik geven wij het daltononderwijs verder vorm op De Tandem. Onderwijs waarin de ontwikkeling van de leerling voorop staat. En dat dat lukt, zien we onder andere aan de goede scores in het RTL-onderzoek. We leunen dus niet achterover, iedere dag spannen wij ons in om het beste uit onze leerlingen te halen en de verwachting is dat we daarom deze resultaten zullen continueren.

“Hoe scoort jouw school?” is een initiatief van RTL. Een link naar de website: http://www.rtlnieuws.nl/nieuws/binnenland/zo-scoort-jouw-basisschool-voor-de-cito-toets