Tandem continueert samenwerking met de wetenschap

“Graag komen we leren van het rekenonderwijs van De Tandem”. Vanuit de gesprekken met het voortgezet onderwijs in Nieuwegein en IJsselstein blijkt dat onze oud-leerlingen bovengemiddeld scoren op o.a. het gebied van rekenen en wiskunde. Sinds kort nemen de scholen voor voortgezet onderwijs een test af om het niveau van de leerlingen te bepalen. Herhaaldelijk blijkt dat de leerlingen van De Tandem een goede bagage hebben meegekregen.
Toch willen wij ons onderwijs verder versterken en zijn daarom partner van de Universiteit Utrecht en De Radboud Universiteit te Nijmegen. Op het moment werkt De Tandem weer mee aan een onderzoek ten behoeve van de bevordering van het rekenonderwijs op de basisscholen in Nederland. Lessen worden samen met promovendi voorbereid, geanalyseerd en geëvalueerd. De eerste resultaten zijn positief. We hopen ieder dag opnieuw ons onderwijs te versterken, de wetenschap helpt ons hierbij!