Als je iets doet voor een ander, maak je twee mensen gelukkig

Ook dit jaar heeft groep 8 van de Tandem een steentje bijgedragen aan de hulp die Stichting Roemeense Kinderhulp uit IJsselstein. Elk jaar weer organiseert deze stichting een hulpgoederentransport naar Sovata, een kleine plaats in een arme regio in Transsylvanië . Nederlandse families stellen pakketten samen voor Roemeense gezinnen die deze hulp hard nodig hebben.

Groep 8 heeft een school in Sarateni, een gehucht in de buurt van Sovata, gesteund. Elk kind van onze groep 8 heeft een doos versierd en gevuld met schoolspullen (schriften, pennen, potloden, gum, schaar, liniaal, puntenslijper), wat lekkers (een chocoladeletter en een zak pepernoten), een knuffel en een in het Engels geschreven persoonlijk kaartje. Deze dozen werden in een aantal knutsellessen mooi versierd en daarna in grote dozen verpakt. Zondag 30 oktober vertrokken de dozen samen met de andere circa 1500 pakketten in drie vrachtwagens richting Roemenië. Woensdag 3 november zij de pakkettten bij de school in Sarateni gebracht en direct door de kinderen daar uitgepakt.

Een medewerker van de Stichting die aanwezig was bij het uitdelen en uitpakken: “Wij zijn vanmorgen naar de school in Sarateni geweest. De hele dozenactie was een geweldig SUCCES! Dat alle namen erop stonden was al spannend… De inhoud werd enthousiast bekeken en ontvangen en met name het persoonlijke briefje scoorde hoog!! Het was echt geweldig om al die blije gezichten te zien, jullie hebben het precies goed gedaan! Namens alle kinderen hartstikke bedankt!!!”.

Inpakken van de pakketten op de Tandem

img_7511 img_7509 img_7507 img_7505 img_7500 img_7494

Uitpakken van de pakketten in Sarateni, Roemenië

img_7565 img_7562 img_7546 img_7551img_7554