Bureau Halt op bezoek

Maandag 31 oktober kwam er iemand van Bureau Halt. Hij legde uit wat Bureau Halt is, hoe je bij Bureau Halt kan komen welke straffen je kan krijgen. Hij had een paar voorbeelden van kinderen: Max had gespijbeld, Rashid had rommel gemaakt op een schoolplein, Mees had een conducteur in het gezicht geslagen, Dylan had een kliko vernield met vuurwerk en Esmee had een truitje gestolen bij de H&M. Zij hebben allemaal een straf gekregen en hebben die voltooid en hebben geleerd van hun fouten. Wij moesten een opdracht maken, namelijk nadenken over waarom zij het zouden hebben gedaan.

Als je bij bureau  HALT komt moet je altijd je excuses aanbieden aan degene die slachtoffer is. Je moet ook de schade betalen. Je kan ook nog een boete betalen of een taakstraf doen. Voordeel is wel dat je geen strafblad krijgt. Met een strafblad is het namelijk lastiger om aan een baan te komen.

Gemaakt door Bilal uit groep 8

 

img_75251 img_75211 img_75191