Ritmisch op de fiets

Inmiddels zijn we een paar weken verder en zijn we erg druk geweest met ‘muziek’.

Als voortvloeisel uit de wedstrijd ‘Meer muziek in de klas’ is er een opnameteam van schooltv geweest om een tweetal filmpjes op te nemen. Groep 7 werd in tweeën gedeeld en met de ene helft werd een filmpje met als onderwerp ‘blaasinstrumenten’ opgenomen. Met de tweede groep kwam het onderwerp DJ’s aan bod. De kinderen hebben er veel van geleerd! De filmpjes zijn via de website van schooltv te bekijken.

Ook kregen we het aanbod van fanwork musicals voor de groepen 4 t/m 7 om een gratis musicalworkshop te krijgen. De kinderen hebben deze workshop twee weken geleden gekregen en waren zeer enthousiast. Dé manier om muziek te ervaren… in zang, dans en lichaamsexpressie!

Twee weken geleden kreeg ik een mailtje van een collega met daarin de vraag of wij een (gratis) cajonworkshop wilden winnen. Natuurlijk wilden wij dat. De opdracht was niet eenvoudig: we moesten met de hele klas een leuk ritme bedenken en uitvoeren op een voorwerp dat normaliter niet als ritme-instrument gebruikt wordt. Ziehier onze inzending:

https://www.facebook.com/liesbeth.deruijter.1/videos/1759793224053417/

Afgelopen maandag kwam de uitslag binnen:

Hoera, groep 7 van Daltonschool de Tandem uit IJsselstein heeft de Cajon challenge gewonnen! Hun filmpje ‘Ritmisch op de fiets’ is de nummer 1 omdat zij het leukste en origineelste ritme maakten en zelfs hun fietsen naar binnen reden en deze als instrumenten gebruiken. Dat betekent dat maX Music bij jullie in de klas een gratis Cajon Workshop komt geven.

Daarnaast willen wij alle deelnemers bedanken voor jullie deelname. Jullie hebben goed je best gedaan en er leuke filmpjes ingezonden.

Groep 7 en juf Liesbeth, gefeliciteerd. Wij hopen dat jullie genieten van de workshop, Veel plezier!

Naast alle contacten met externen, hebben we zelf ook niet stil gezeten. Samen met mijn ‘partner in crime’ Geert, hebben we gewerkt aan twee nieuwe liedjes voor onze school. Geert heeft het nieuwe schoollied en het nieuwe Sintlied klaar! De kinderen uit ons schoolkoortje zijn enthousiast.

De komende weken zullen we veel gaan zingen in de school. We zingen zo’n 5 keer met de hele school onder begeleiding van livemuziek! En natuurlijk zal de muziek tijdens de vieringen zelf ook een grote rol spelen.

Keep on rockin’!