Thema-avond: levendig en boeiend

Op donderdagavond 10 november heeft de thema-avond internet en cyberpesten plaatsgevonden. De gastspreker, Mark Fioole van stichting Voorkom!, heeft een levendige presentatie gegeven, waar de nadruk lag op de interactie tussen ouder en kind. Hij daagde ouders uit om zich te verplaatsen in hun kind. Hoe kijkt jouw kind naar jou? Wat vinden kinderen belangrijk dat hun ouders doen? De nadruk lag op bewustwording. Wat zijn de gevaren van internet en social media? Weet je wat jouw kind daarop doet? In de avond werden leuke anekdotes afgewisseld met praktische tips: “plak de camera van de laptop af!”. Er was veel interactie met de ouders en door boeiend te spreken en het verhaal af te wisselen met leuke filmpjes, wist Mark de aandacht van alle ouders tot het eind vast te houden. De avond was snel om. Na afloop heeft de MR alle ouders en leerkrachten uitgenodigd om onder genot van een drankje nog even na te praten, daar is door velen gehoor aan gegeven. Een gezellige afsluiting van een interessante en boeiende avond!

Namens de MR

Alwin Ellenbroek